Vandrerhjem i Sørum Akershus
Konserter og spel på Blaker Skanse
Selskapslokaler i Sørum
Onsdag, July 30, 2014


Strømbrudd på Urskog-Hølandsbanen
Forrige søndag ble Romerike overfalt av et voldsomt tordenvær. Det buldret og det lynte og mange tusen husstander ble strømløse. Flyplassen på Gardermoen var også sterkt rammet sammen med flere andre virksomheter. Det var snakk om mer enn 100.000 lynnedslag i regionen vår. Vi kjører jo med damp og av og til lønner det seg å ikke være helt moderne:  Avgangene gikk... som normalt, men strømbruddet medførte at vår kioskdrift på Bingsfos stasjon fikk problemer. De er  avhengig av strøm både i forhold til oppbevaring av is og vaffelpressen sluttet å fungere. Gode råd var dyre.
 
Igjen viste våre aktive evne til å håndtere en utfordring og slik vende en vanskelighet til en mulighet. En strømgenerator ble satt på en vogn, ble trukket ut og viderebefordret til Bingsfos – og vips så var problemet løst. Vi høstet stor fagnad fra de reisende for initiativet. De ...

hele


publisert av TO71  30.07.14 14:04


Mandag, Mai 26, 2014


I den skrivende stund er det en uke til Tertitten drar i gang to uker med skole- og barnehagekjøring! Vi har over 1200 påmeldte barn og voksne hittil, men det er alltid plass til etternølere. Er dere en barnehage som kunne tenke dere en togtur mellom 2. juni eller 13. juni, så kontakt oss og vi melder dere på!

 

På Bingsfos stasjon har vi under kjøringen besøk av en ekte trylleklovn!

 

Vi håper på fint vær og håper å se mange glade barn her under disse ukene!

 publisert av TO71  26.05.14 17:32


Onsdag, November 20, 2013


Nå er adventstiden snart her igjen. Og da kan du atter glede deg til at Tertitten kjører sine tradisjonelle juletog!

Søndag 1. desember er dagen da Tertitten starter med sin julekjøring. Denne søndagen blir det avganger kl. 12, 13, 14, 15, 16, 17 og 18.00 fra Sørumsand stasjon!

 

På Fossum stasjon venter det gratis gløgg og pepperkaker. Og vil du ut på en liten tur med hest ogslede/vogn, så står det to flotte ekvipasjer og venter på deg.

 

Fra Fossum stasjon kan du denne dagen ta veteranbuss opp til Blaker skanse sitt julemarked. Denne bussen korresponderer med toget og er inkludert i togbilletten. Så unn deg noen timer på Blaker skanse.

Gamle tiders transportmidler bringer deg frem og tilbake. Dette kan bli en flott og annerledes julehandel!

 

Vi er også stolte av å kunne vise frem "Priveten" på Fossum stasjon. Et nyrestaurert uthus, som i sin tid ...


hele


publisert av TO71  20.11.13 08:41


Onsdag, Oktober 2, 2013


Søndag 8. september ble sommersesongen avsluttet med stil. Det ble en stordriftsdag med tre tog på banen. Passasjertog, godstog med damp og et arbeidstog med diesel. Dette ble virkelig en flott avslutning på en sommersesong hvor Urskog-Hølandsbanen har hatt en pen økning i antall reisende fra fjoråret. Rundt 15 % medregnet driftsdager, barnehagekjøring og charter.

 

Før dere planlegger et besøk til oss på julekjøringen, så kan dere nyte noen bilder fra stordriftsdagen. Erik Borgersen og Jørgen Kirsebom sørget for flotte bilder.

 publisert av TO71  02.10.13 08:57


Mandag, Juni 17, 2013


De første charterturene, barnehagekjøringen og den første driftssøndagen er unnagjort. Tertitten har allerede hatt rundt 2500 reisende og vi har ennå ikke sett en regndråpe! Slik vil vi ha det utover sommeren også. Finvær vil gjøre søndagene i juli til en opplevelse. Da er det nemlig muligheter for "Den lille rundreisen". M/S Øyeren på Glomma ved Fetsund Lenser, Tertitten på skinner og veteranbuss fra O.M Schøyen på hjul i veteranbuss gir deg muligheter til en unik rundreise på disse julisøndagene. Og allerede nå kan dere sette av søndag 18. august. Da er det Barnas dag med blant annet trylleklovn på Bingsfos stasjon!publisert av TO71  17.06.13 08:31